Zoek de site op en u wordt op alle mogelijke manieren, uw kennis en wijsheid direct bijgesteld.

 

Porsche fragmenten

Hartelijk welkom op deze (gratis) website, speciaal voor de Porsche liefhebbers

BEZOEKERS SINDS 30 JUL. 2011 

Porsche - fragmenten worden zonder meer elke keer aangepast c.q uitgebreid.

 


 
Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (veelal afgekort tot Porsche AG) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van Volkswagen dat weer grotendeels in handen is van Porsche SE.

Uiterlijk verschilt de 992 slechts in details van het vorige model, de 991. De auto is 20 mm langer en 5 mm hoger dan zijn voorganger met gelijkblijvende wielbasis. De kofferklep en het front van de auto met "verstelbare louvres" zijn rechtlijniger, de voorste spatborden zijn vergroot en de wielen staan 25,4 mm verder naar buiten. Op de deuren zijn de klassieke deurgrepen vervangen door (elektrisch) inklapbare deurgrepen. Aan de achterkant is de 992 voorzien van een doorlopende lichtstrip over een groot gedeelte van de achterkant ditmaal geleverd op alle versies van de 992. Voordien werd een dergelijke doorlopende strip alleen aangetroffen op de versies van de 911 met vierwielaandrijving. De spoorbreedte is 40 mm breder dan zijn voorganger. De vijf kenmerkende instrumenten direct voor de chauffeur zijn digitaal behalve de in het midden geplaatste analoge toerenteller.

Tot de nieuwe uitrustingsopties behoren een rijbaanassistent, een nachtzichtassistent en een parkeerassistent met 360 graden uitzicht. De 992 staat op (vergrote) 20 inch velgen voor en 21 inch achter.Lumma Design Panamera CLR 700GT

Alwood Auteur: Alwood10 jaar geleden

 

" />Lumma-Panamera-bah
Waarom? Omdat het toch niet lelijker kan, misstaat zelfs het interieur van de Halfords niet op een Panamera. Toch?

Fout! Want de Panamera is namelijk best wel mooi. Het is écht een Porsche: laag, breed, zit perfect en alles voelt lekker duur. Aan het kleinste detail is maandenlang gewerkt om het ook écht perfect passend te krijgen. De afwerking is velen malen beter dan in wat voor 911, Cayman of Cayenne dan ook. Bovendien is de Panamera veel groter dan een Cayenne, en net zo plat als een 997. De Panamera is een meesterwerk, Porsche mag er trots op zijn en Lumma moet er met haar vieze handjes vanaf blijven. Die 700pk’s maken het vertupperwaren niet goed!

Lumma vond het helaas toch nodig om flink tekeer te gaan met de Panamera. Daarin staan ze niet alleen, weinig tuners hebben de auto ongemoeid gelaten. Bij de Lumma-aanpassingen hoort oa een carbon spoiler die de druk op de achterwielen verhoogt. De auto wordt 35mm verlaagd en er worden 22 inch velgen gemonteerd.

 


De Porsche 997 is een model van de Porsche 911 en was de opvolger van de Porsche 996, leverbaar sinds juli 2004. De Porsche 997 is de zesde generatie in een doorontwikkeling van de oorspronkelijke ...